Kranio-sakral terapi til hund

Kranio-sakral terapi til hund

Kranio-sakral terapi (KST) er en blid berøringsteknik med tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet.


Som navnet antyder, arbejder man i kranio-sakral terapien med hele hunden, fra hoved (kranium) til hale/korsben (saccrum).


Problemer i kranio-sakral systemet kan bla. forårsage


hovedpine

nakkeproblemer

rygproblemer

dårlig koncentration

indlæringsproblemer

hyperaktivitet

motoriske problemer

DAMP

psykiske problemer og

stress.

​- problemer som kan have stor indflydelse på hundens adfærd.


Problemerne kan være opstået fra fødsel, slag og (sammen)stød, ulykke, operation eller gradvist fra kompensation pga. smerter andre steder i kroppen.

Sådan virker det

Kranio-sakral terapi er en meget blid behandlingsform, fordi terapeuten anvender tryk, der svarer til vægten af et stykke A4-papir.


Kranio-sakral terapien arbejder med at løsne kranieknogler og membraner (hjernehinder), nakke- og ryghvirvler, korsben, spændinger i muskler og bindevæv, samt sikre fri passage af cerebrospinal væsken (hjernevæske). Og KST har indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet, dvs.hele kroppen.


Ved hjælp af de meget lette tryk i ansigtet, på særlige steder på rygsøjlen og på korsbenet, fjernes spændinger og blokeringer.


Kranio-sakral terapi udspringer af behandlingsformen osteopati.


Ønsker du at læse mere om kranio-sakral terapi, vil jeg anbefale dig at besøge Sundhedsstyrelsen side vedr. alternativ behandling